INGYENES LAKOSSÁGI TESZTELÉS COVID-19 ANTIGÉN GYORSTESZTTEL

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print

Pesterzsébet Önkormányzata ingyenes lakossági gyorstesztelést hirdet pesterzsébeti lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező 18 éven felüli lakosok részére

A TESZTELÉS IDŐPONTJA: 2021. MÁJUS 19.  09.00 és 14.00 ÓRA KÖZÖTT

HELYSZÍN: CSILI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT BAROSS UTCAI PARKOLÓJÁBAN

(1201 Bp. Baross u. 55.)

A tesztelésre elsősorban előzetes regisztrációval lehet jelentkezni.

A regisztrációs felület a https://covidteszt.pesterzsebet.hu  és a www.pesterzsebet.hu oldalon lesz elérhető, 2021. május 16. (vasárnap) 8.00-órától 2021. május 18. (kedd) 12.00-óráig.

A tesztelés Regisztráció nélkül is igénybe vehető, de ebben az esetben a várakozási idő megnövekedhet.

A TESZTELÉSRE MINDENKÉPPEN HOZZA MAGÁVAL

  • lakcímkártyáját
  • személyi igazolványát
  • TAJ-kártyáját

Az okmányok hiánya esetén nem tudjuk elvégezni a tesztelést

TÁJÉKOZTATÓ A TESZTELÉSRŐL

Az antigén gyorsteszt során orrból vesznek mintát a tesztelést végző egészségügyi személyzet tagjai. A mintavétel kissé kellemetlen lehet, de nem fájdalmas és nem okoz sérülést.

Szakképzett egészségügyi személyzet gondoskodik a minta megfelelő levételéről.

HOGYAN KÉSZÜLJÖN FEL A TESZTRE:

Az antigén gyorsteszt elvégzése előtt legalább 3-4 órával tilos enni, inni, fogat mosni, szájvizet használni és dohányozni! Kérjük ennek szigorú betartását, ellenkező esetben a minta értékelhetetlen lesz. Az ebből adódó sikertelen vizsgálatokért felelősséget nem tudunk vállalni!

Eredményközlés antigén gyorsteszt esetében 15-30 percen belül.

Negatív eredményű tesztről nem történik igazolás kiállítása.

Pozitív eredményű teszt esetén a tesztelést végző egészségügyi központ a hatályos rendeletek értelmében részletes adatfelvételt végez, a pozitív tesztet átadja a tesztalanynak, adatait rögzíti és jelentési kötelezettségének eleget tesz.

A tesztre jelentkező tudomásul veszi, hogy bizonyos körülmények mellett, egyes tesztek eredménye önmagában nem ad teljes bizonyosságot a koronavírus fertőzés jelenlétéről. Ezen esetekben a pontos meghatározáshoz további tesztek elvégzésére lehet szükség. A megfertőződéstől számított 24 órán belül a fertőzés tényét egyetlen teszt sem mutatja ki.

 

A helyszínen kötelező szájat és orrot megfelelően takaró maszk használata. A maszk levétele csak a mintavétel alatt megengedett.